fbpx

На Прикарпатті планують створити асоціацію виробників бринзи

Суспільство 20:44, 18.12, 2018

На Прикарпатті у майбутньому планують запровадити систему географічних зазначень для виробників бринзи.

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка зустрілася із представниками Проекту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні" Анжель Постоль – старшим експертом проекту, Ганною Антонюк та Тарасом Антонюком – національними експертами проекту, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
За словами експертів, розробка широкої системи захисту географічних зазначень передбачена Угодою про асоціацію з ЄС. Її застосування дає змогу захистити місцевих виробників, сприяти розвитку сільських територій, приваблювати туристів, а головне – створити умови для експорту місцевої продукції. Проект уже впроваджується у Закарпатській області, де з-поміж сироварів створили Асоціацію виробників традиційних карпатських високогірних сирів.
 
На Івано-Франківщині проект мають на меті реалізовувати у Верховинському районі. Адже саме тут зберігаються унікальні особливості сироваріння, його виняткова якість.
"Географічне розташування нашої області дає змогу виготовляти екологічно чисту продукцію, яка користується неабияким попитом серед споживачів не лише Прикарпаття, а й усієї України,  розповіла Марія Савка.  На сьогодні наш унікальний продукт – бринзу – виготовляють на Верховинщині та Косівщині. Ці райони здавна славилися своїми добрими традиціями у галузі сироваріння. Тож для реалізації проекту також варто розглядати і Косівський, й інші гірські райони".
Проект впроваджується за підтримки Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, а також Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: