fbpx

На Прикарпатті планують видати «Гуцульську енциклопедію»

Суспільство 18:09, 19.06, 2014

Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» спільно з журналом «Ґражда» виступили з пропозицією створення кількатомної ілюстрованої «Гуцульської енциклопедії».

За словами ініціаторів проекту, в енциклопедії, на основі досягнень сучасного гуцулознавства, буде подано якнайбільший масив інформації про Гуцульщину, розкрито термінологічні одиниці та основні понятійні смисли. Статті будуть присвячені не лишень визначним подіям і фактам, а й персоналіям, які зробили визначний внесок у розвиток та популяризацію рідного краю. Також будуть вміщенні відомості про місцевості, храми, гірські масиви та водні ресурси.

Як повідомили КУРСу у прес-службі Верховинської РДА, виданню передує розробка на рівні кожного району тематичного плану і словника з повним переліком термінів, які увійдуть до видання.

Вже підготовлено попередні методичні рекомендації з підготовки статей та пам’ятку автору статті, примірники яких редколегії передадуть кожному авторові.

На думку авторів ідеї, енциклопедія, як акумулятор знань, відрізняється від інших довідкових видань насамперед науковою достовірністю, грунтовністю та повною мірою «бездискусійністю». Створення енциклопедичного видання високого наукового рівня потребує залучення широкого кола авторитетних авторів-вчених, дослідників та знавців Гуцульщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: