fbpx

На Прикарпатті почали планові відключення населення від електроенергії.

Суспільство 10:56, 02.12, 2014

У зв'язку з виходом з ладу енергоблоку на Запорізькій АЕС та дефіцитом потужностей в енергосистемі України у Івано-Франківській області продовжують застосовуватися Графіки аварійних вимкнень електропостачання.

Вчора енергетики вимикали промислові об’єкти, сьогодні додатково будуть вимикати населення, повідомляє КУРС з посиланням на прес-службу ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Відповідна вказівка диспетчерам ПАТ "Прикарпаттяобленерго" надійшла від диспетчера НЕК "Укренерго". Вимикати світло населенню розпочали сьогодні з 7.30 ранку. Тривалість вимкнення однієї лінії – до двох годин. Вимкнення торкнуться споживачів усієї області, вони будуть проводитися почергово. Загалом відключили 17,6 МВт потужності. Також сьогодні знову вимикатимуть промислові об’єкти. 

Нагадаємо, графіки аварійних вимкнень застосовуються у випадку виникнення дефіциту електричної потужності або палива, порушення стійкості роботи енергетичної системи, аварійної ситуації на електроенергетичному обладнанні. Головна мета їх застосування – забезпечення сталої роботи енергетичної системи. 
Складання та застосування Графіків аварійних вимкнень передбачено Правилами користування електричною енергією та "Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання".
ПАТ "Прикарпаттяобленерго" звертається до споживачів з проханням з максимальним розумінням поставитися до цієї ситуації та вжити заходів, спрямованих на скорочення споживання електроенергії, особливо у години пікових навантажень. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: