fbpx

На Прикарпатті поховали священика Івана Качанюка. ФОТО

08:58, 04.05, 2019

3 травня у селі Фитьків Надвірнянського району відбулась Божественна Літургія з чином поховання о. Івана Качанюка, яку очолив правлячий архиєрей Коломийської єпархії кир Василій (Івасюк).

Попрощатися зі священиком до парафіяльного храму, в якому він служив, прибула велика кількість духовенства, монашества, рідних, друзів та вдячних парафіян.

Після богослужіння домовину з покійним священнослужителі винесли і обійшли навколо церкви під спів "Христос Воскрес!". Попереду дороги діти встеляли землю квітами, інформує прес-служба Коломийської єпархії УГКЦ.

У своєму прощальному слові владика Василій зачитав біографію о. Івана, а також передав співчуття родині від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. 

"Понад тридцять років о.Іван Качанюк служив на благо Христової Церкви. Його незламну віру не змогли зруйнувати часи атеїзму і суворого підпілля. Цей ревний священик був духовною, щедрою, мудрою і доброю людиною. Покинувши цей світ у Світлий тиждень, він прилучився до вічної воскресної Трапези Небесного Отця. Сьогодні у скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю новопреставленого пресвітера о.Івана Качанюка. Віримо, що Господь прийме душу слуги Свого Івана в оселі праведників…" – сказав владика.

Нагадаємо, 1 травня після важкої недуги на 58-му році життя відійшов до вічності священик Коломийської УГКЦ, парох церкви Святої Параскеви у селі Фитьків о. Іван Качанюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: