fbpx

На Прикарпатті помер протоієрей Дмитро Гірняк

Суспільство 07:58, 26.04, 2019

25 квітня на 63-му році життя та 38-му році священичого служіння помер митр. прот. Дмитро Гірняк – протопресвітер Солотвинського протопресвітеріату.

Митрофорний протоієрей Дмитро Гірняк народився 7 листопада 1956 р. в смт. Солотвино Богородчанського району. Після закінчення місцевої школи виконував обов’язки дяка, а після демобілізації з війська розпочав навчання в Духовній семінарі, інформує прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Дияконські свячення Дмитро Гірняк отримав 28 липня 1981 р., а ієрейські – 19 серпня того ж року. Відтак розпочав свою душпастирську працю спершу в с. Черче Рогатинського району, а опісля – в селах Богородчанського району. Основним місцем служіння для нього стали парафії Воздвиження Чесного Хреста в с. Раковець та Чуда Св. Архистратига Михаїла, що в с. Кривець Солотвинського протопресвітеріату. Виконув обов’язки протопресвітера.

За активне та ревне душпастирське служіння був нагороджений високими церковними нагородами: 30 січня 1986 р. – золотим хрестом з прикрасами; 22 жовтня 1997 р. – митрою.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин та Архієпархіальне управління висловлюють найщиріші слова співчуття та підтримки родині покійного.

Похоронні богослужіння відбуватимуться в с. Раковець.

25 квітня (четвер)

17:00 год. – Панахида в хаті померлого та перенесення тіла до храму (с. Раковець)

18:00 год. – Утреня Страстей – храм Воздвиження Чесного Хреста (с. Раковець)

21:00 год. – Чин священичого парастасу – храм Воздвиження Чесного Хреста (с. Раковець)

26 квітня (п’ятниця)

09:00 год. – Чин священичого похорону – храм Воздвиження Чесного Хреста (с. Раковець)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: