fbpx

На Прикарпатті понад 400 посадових осіб притягнули до відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки

Суспільство 13:54, 27.05, 2018

Станом на 23 травня 2018 року Управління ДСНС в Івано-Франківській області провело позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 412 закладах.

З них у 352 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, 36 торговельних підприємствах, культурно-видовищних та дозвіллєвих закладах та 24 у закладах охорони здоров’я.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 413 керівників закладів та відповідальних посадових осіб.

Також за результатами перевірок подано до адміністративного суду 17 позовних заяв на повне або часткове призупинення експлуатації об’єктів.

Під час перевірок торговельних центрів та закладів дозвілля виявлено 345 порушень: на 4 об’єктах відсутня автоматична пожежна сигналізація, на 10 несправна автоматична система пожежної сигналізації, на 8 об’єктах – несправне внутрішнє протипожежне водопостачання; 2 будівлі потребують заміни або ремонту систем електропостачання, 14 будівель потребують обладнання первинними засобами пожежогасіння.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 36 керівників об’єктів і відповідальних посадових осіб, направлено 4 позовні заяви до адміністративного суду.

Щодо протипожежного стану дошкільних та загальноосвітніх закладів під час перевірок виявлено 2987 порушень, з яких 248 порушень не усунуто протягом попередніх років: необхідно обладнати системами пожежної сигналізації 104, на 28 об’єктах системи пожежної сигналізації перебувають в неробочому стані, на 19 не обслуговуються. На 18 об’єктах відсутній внутрішній протипожежний водогін. Не забезпечено первинними засобами пожежогасіння 57 об’єктів.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 352 керівників закладів і відповідальних посадових осіб та направлено 11 позовних заяв до адміністративного суду.

У закладах охорони здоров’я під час перевірок виявлено 279 порушень, з яких 38 порушень не усунуто протягом попередніх років: у 8 закладах відсутня система автоматичної пожежної сигналізації, а на 5 об’єктах системи пожежної сигналізації перебувають в неробочому стані, на 6 не обслуговуються. Не забезпечено первинними засобами пожежогасіння 14 об’єктів, до адміністративної відповідальності притягнуто 24 керівники та направлено 2 позовні заяви до адміністративного суду.

Загалом перевіркам підлягають 1005 закладів освіти, 71 – охорони здоров’я та 86 торговельних центрів, багатофункціональних будинків і комплексів, культурно-видовищних та закладів дозвілля. Для проведення перевірок задіяні 40 працівників Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: