fbpx
  • Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті порушено 76 кримінальних справ за розкрадання "повеневих" коштів

На Прикарпатті порушено 76 кримінальних справ за розкрадання "повеневих" коштів

19:25, 20.05, 2014

В поточному році прокуратурою області завершено перевірку в Івано-Франківському обласному управлінні водних ресурсів з приводу законності використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені 2008 та 2010 років.

Встановлено, що службові особи управління водних ресурсів, зловживаючи своїм службовим становищем, підписали та прийняли від підрядних організацій акти виконаних робіт з берегоукріплення водогосподарських об’єктів області із завищення їхньої вартості на загальну суму 3,1 мільйони гривень.

Про це "Курсу" повідомили в прокуратурі Івано-Франківської області.

Сума спричинених збитків підтверджена актом ревізії контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області від 28 жовтня 2010 року, а його законність за заявою управління водних ресурсів була предметом судового розгляду, що тривав більше трьох років.

Прокуратурою Івано-Франківської області щодо службових осіб Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України ( Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). 

Загалом, за результатами прокурорських перевірок щодо цільового використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені 2008 та 2010 років, порушено 76 кримінальних справ, з яких до суду направлено 65.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: