fbpx

На Прикарпатті посилено готуються до негоди

Суспільство 17:37, 20.04, 2017

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук провів засідання оперативного штабу з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні зазначалося, що у зв’язку з ускладненням погодних умов, органи управління цивільного захисту області та аварійно-рятувальні підрозділи приведені у підвищену готовність.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Об’єкти життєзабезпечення області функціонують у нормальному режимі, автомобільні дороги на території області, а також гірські перевали у проїзному стані. Однак у горах існує небезпека сходження лавин.

Служба автомобільних доріг в області знаходиться у готовності до роботи. До ліквідації наслідків, пов’язаних із ускладненням погодних умов, буде залучено 64 одиниць техніки, в тому числі і снігоочисна.

Відновлювальні бригади ПАТ «Прикарпаттяобленерго» знаходяться на постійному чергуванні, оперативно-виробничі підрозділи готові до роботи в ускладнених погодних умовах.

«Ситуація в області, у зв’язку з погіршенням погодних умов, знаходиться під моїм особистим контролем», –  зазначив Олег Гончарук.

Очільник Прикарпаття дав доручення комунальним службам області відновити  подачу тепла у заклади освіти, охорони здоров’я, соціального захисту.

Додамо, що станом на 9.00 год. ранку 20 квітня в області із 66 котелень комунальної теплоенергетики працює 27. Тепло подано у  141 багатоквартирний житловий будинок. До кінця дня передбачено ввести ще 10 котелень.

Продовжуються роботи із запуску тепла в заклади освіти, охорони здоров’я, дитячі садочки. Із 723 шкіл області тепло вже подано у 306, у 195 школах за рішеннями органів виконавчої влади продовжено дітям канікули, а у 222 школах організовано навчання з тривалістю уроків 30 хв.

Із 285 дошкільних навчальних закладів – 155 опалюються, а у 103 призупинено навчально-виховний процес на два дні.

Із 70 закладів охорони здоров’я тепло подано у 62.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: