fbpx

На Прикарпатті працівники СБУ затримали трьох поліцейських, причетних до контрабанди наркотиків. ФОТО

Суспільство 13:39, 14.05, 2016

Вчора в Івано-Франківську співробітники УСБУ, УВБ НПУ та прокуратури області в процесі документування протиправної діяльності перевертнів у погонах та після проведення ряду обшуків провели гучні затримання трьох поліцейських.

Про це повідомив у Фейсбуці очільник обласної поліції Віктор Шкутов

"В порядку ст. 208 КПК України затримано керівника підрозділу протидії наркозлочинності (Олександра Кочкіна – ред) та 2 оперуповноважених сектору боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми. Причина банальна і стара як світ – бажання легкої наживи. Дивлячись на стан матеріального забезпечення затриманих, можу сказати тільки одне  вони з голоду не вмирали. Однак, очевидно, бажали значно більшого…"  написав Шкутов.

За його словами, всі затримані свого часу брали участь в АТО на Сході України, отримали відповідний статус учасника бойових дій.

"Але це їм не завадило спаплюжити честь офіцера та Присяги. Що в результаті? Перевертні отримають по заслугах, а їхні сім'ї довгий час будуть заплямовані позором. Але найгірше те, що своїми вчинками вони клеймять систему правоохоронного органу в цілому і у супільстві закріплюється негативна думка про всіх поліцейських, про те, що треба змінити всіх. Відповідально заявляю, що переважна більшість працівників поліції порядні працівники, які поважать Закон, сумлінно виконують свої обов'язки, але, як і у всіх інститутах суспільства,  "в семье не без урода". Значної частини нерадивих працівників ми позбулись при "переході" з міліції в поліцію. Процес очищення триває, попереду атестація!"  запевняє очільник обласної поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: