fbpx

На Прикарпатті працюватиме 150 волонтерів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Суспільство 09:02, 28.08, 2014

Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів обласний навчальний табір "Волонтери Прикарпаття – в дії".

Захід відбувся на виконання обласної комплексної програми "Молодь Прикарпаття" (2010-2015 роки), затвердженої рішенням сесії обласної ради від 27.11.2009 р. № 933-34/2009 (зі змінами), річного плану роботи обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на 2014 рік.

У таборі навчали волонтерів мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснювати соціальну роботу з особами, які опинилися у кризовій ситуації.

Програма передбачала тренінгові заняття, інтерактивні лекції, бесіди, відеосемінари щодо лідерства, ролі і місця волонтерів соціальних служб під час АТО, надання першої домедичної та психологічної допомоги, особливостей комунікації із сім’ями у кризі: методика  активного слухання,  оцінка потреб, надання соціальної допомоги та ін.  

Волонтери виготовили колаж "Україна – єдина", листівки, відеозвернення  для бійців, які перебувають у зоні антитерористичної операції. Усі матеріали будуть передані безпосередньо бійцям на Схід України.

Крім того, учасники табору зобов’язані навчити волонтерів на місцевому рівні особливостям роботи із сім’ями та особами, які опинились у складних життєвих обставинах та постраждали внаслідок ситуації, яка склалася у країні.

В області у цьому напрямку  працюватиме 150 волонтерів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: