fbpx

На Прикарпатті "Правий сектор" вимагає ліквідації обласних та районних адміністрацій

Суспільство 13:33, 04.12, 2014

Калуський осередок "Правого сектору" оприлюднив заяву стосовно проведення слухань на призначення голови Калуської райдержадміністрації та вимагає, щоб кандидати на цю посаду офіційно відмовилися від участі у слуханнях.

"Однією з основних передвиборчих обіцянок Президента України була ліквідація обласних та районних державних адміністрацій і запровадження посад представників Президента. Також передбачалося створення виконавчих комітетів місцевих рад, яким і буде делеговано основні функції державної влади на місцях. Оскільки на даний момент ця обіцянка не виконана, "Правий сектор" виступає за ліквідацію адміністрацій обласного і районного рівнів та надання максимуму повноважень місцевим радам та їх виконкомам", – йдеться у заяві, інформує КАЛУШ ФМ.

"До керівництва районами і областю можна допускати лише виборних людей, а не призначених із столиці. "Заслані козачки" не повинні диктувати власні умови для громади і казати нам, яку дорогу ремонтувати, а де клумбу ставити. Громада це сама краще знає. Реформа місцевого самоврядування має базуватися на європейській практиці", – переконаний  представник політичної партії "Правий сектор" Тарас Магас.                                              

"Вважаємо адміністрації обласного і районного рівнів рудиментним пережитком радянського минулого, яке в сучасних умовах не має права на життя. Розглядаємо кандидатів, які подали заявки на участь у слуханні, як таких, які заради кар’єрного росту та особистого збагачення несуть загрозу існуванню основних демократичних принципів нашої громади, а саме, праву громади на вибір органів місцевої влади. Основним завданням громадянина є розбудова української держави в системі європейських цінностей, а не участь у олігархічних схемах, побудованих на чіткій ієрархії та контролі грошових потоків.

Пропонуємо кандидатам, які подали заявки на призначення голови Калуської райдержадміністрації, офіційно відмовитися від участі у слуханнях та від участі у розгляді їх на займану посаду", – зазначено у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: