fbpx

На Прикарпатті представників сільських громад вчили юридичної грамотності

Суспільство 12:40, 30.10, 2014

В Івано-Франківську відбувся круглий стіл за результатами проекту "Високоякісний правовий супровід для малих громад", де підсумували виконання проекту щодо правового супроводу сільських рад та їх мешканців.

"Цей проект фінансувався посольством Королівства Норвегії в Україні і передбачав створення на довгостроковій основі системи безоплатної правової допомоги для малих громад. Тобто для тих громад, які не можуть собі дозволити юриста, і через це виникає багато помилок в роботі, багато випадків оскарження рішень місцевих рад", – розповів Віталій Місяць, виконавчий директор "Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги".

У рамках проекту юристи виїжджали у села та надавали юридичні консультації як населенню, так і представникам місцевого самоврядування.

"Результатом стало менше оскарження рішень рад у судах, більше законності у їхніх діях, більше розуміння того, що таке право і як його застосовувати", – сказав Місяць.

Голова молодіжного громадського центру "Еталон", який був регіональним партнером проекту, Леся Аронець розповіла про реалізацію проекту "Наближення влади до громади" на Прикарпатті.

"Через центральні бібліотеки, які мають хороший доступ до інтернет-мережі, у Рожнятівському, Снятинському, Надвірнянському і Косівському районах представники сільських громад мали можливість задати запитання правового характеру до представників департаменту соціальної політики, Пенсійного фонду, Держземагентства, а також юристів управління юстиції", – пояснила вона.

Оскільки не всі в селах вміють користуватися інтернетом, то наступною ініціативою стали виїзні консультаційні центри.

За словами Ярослава Васютина, представника "Станіславської правозахисної групи", люди найчастіше звертаються за правовою допомогою щодо вирішення сімейних, житлових та адміністративних проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: