fbpx

На Прикарпатті продовжують планувати відкриття міжнародного пункту пропуску на кордоні з Румунією

Економіка 07:30, 26.06, 2014

Івано-Франківська – єдина в Україні область, яка, маючи 50 км кордону з сусідньою державою, не має жодного пункту переходу через цей кордон. Вже близько 18 років йде обговорення ідеї створення такого пункту перетину, а відповідно прокладення дороги до нього і в Румунії, і в Україні.

Про це мова йшла на підсумковому засіданні наглядової ради проекту “Місцевий розвиток та передумови відкриття пункту пропуску та будівництва автодороги через румунсько-український державний кордон в межах населених пунктів Шибене (с. Зелене) Верховинського району та Поеніле-де-суб-Мунте повіту Марамуреш Румунія”, яке пройшло у Верховині, – інформує Івано-Франківська ОДТРК "Карпати"

На сьогодні розроблено техніко-економічне обгрунтування та відповідну документацію. Проте ситуація в країні зіграла свою роль – проект був за крок від підтримки на найвищому, урядовому рівні. 

Відкриття міжнародного пункту пропуску на Прикарпатті має велике значення для громад по обидва боки кордону – Верховинського району і Рущанської долини в Румунії, де живуть етнічні українці.

За словами директора Івано-Франківського регіонального центру інвестицій та розвитку Оксани Федорович, географічне відкриття кордону сприятиме і розвитку перспективних для регіону галузей – туризму, деревообробної, фармацевтичної галузей, а також популяризації ремесел, притаманних краю. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: