fbpx

На Прикарпатті проходить обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма "Чорний Ліс - 2016"

Суспільство 07:27, 06.08, 2016

На базі військово-патріотичного центру "Воїн-патріот", що знаходиться в с. Козина Тисменицького району, проходить обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма "Чорний Ліс - 2016", приурочена 25-ій річниці проголошення незалежності України.

Її основні завдання – формування у молодого покоління стійкої позиції, чітких та ціннісних орієнтирів українця-патріота, шани до героїчної історії краю та народних традицій, військово-патріотичного виховання молодого покоління, засвоєння основ пішохідного туризму та туристичної техніки, військово-прикладних видів спорту, а також популяризації серед української молоді здорового способу життя, проведення пошукової та дослідницької роботи щодо історії національно-визвольних змагань, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
За результатами І етапу (районних та міських змагань) участь в обласній програмі беруть 15 команд, а саме: "Грім" Богородчанського району, "Гайдамаки" Галицького району, "Лідер" Городенківського району, "Нягрин" Долинського району, "Патріоти" Калуського району, "Круки" Коломийського району, "Горяни" Косівського району, "Ворота Карпат" Надвірнянського району, "Незламні" Снятинського району, "Патріот" Рожнятівського району, "Соколи" Тисменицького району, "Дністряни" Тлумацького району, "Бурштинове намисто" м. Бурштин, "Оселедці" м. Івано-Франківськ, "Джура" м. Калуш.
Програма перебування в таборі складалася з трьох частин  науково-теоретичної, пізнавально-практичної, творчо-відпочинкової.
У ході програми учасники ознайомляться із діяльністю силових та правоохоронних структур Прикарпаття, зокрема: управління МВС України в області, управління Служби безпеки України в області, управління Державної служби із надзвичайних ситуацій в області, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, роботою гуртка радіокерованих моделей та безпілотників.
Довідково: Обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма "Чорний Ліс" проводиться з 1993 року. Організатори програми – управління молоді і спорту та департамент освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: