fbpx

На Прикарпатті реалізують експериментальну медичну програму – потрібні хворі з поліпами в носі

Здоров'я 14:05, 16.01, 2017

В Івано-Франківську для частини повнолітніх мешканців області проведуть безкоштовну програму з лікування двобічного назального поліпозу.

Про таку можливість у Фейсбук повідомив лікар-отоларинголог Івано-Франківської міської центральної лікарні, засновник навчально-практичного Центру слуху при ІФНМУ Роман Фіщук. 

"Друзі, якщо ви, хтось з ваших родичів, друзів, товаришів (старше 18 років) хворіє на двобічний назальний поліпоз (поліпи в носі), то зараз є унікальна можливість отримувати лікування якісними іноземними лікарськими засобами БЕЗКОШТОВНО!" – написав у соцмережі лікар. 

Зголошуватися до Романа Фіщука можна особисто в мережі чи за тел.: 050 433 2119.

Читайте: Науковець ІФНМУ Роман Фіщук виконує унікальні для Франківська операції. ФОТО

За програму на Прикарпатті відповідає Івано-Франківська ЦМКЛ. Для участі у ній планують набрати максимум 24 пацієнти. Учасники мають відповідати певним критеріям, зокрема мати хронічний назальний поліпоз в обох носових ходах. 

Цікаво, що ця програма є світовою і реалізується у 17 країнах, окрім України, в Європі, США та Канаді, Австралії та Японії. 

За умовами програми, пацієнти будуть упродовж року безплатно отримувати спеціальні лікувальні спреї  препарату, який на світовому ринку коштує близько 1800 доларів за одну ін’єкцію. Важливо знати, посянив Роман Фіщук, що препарат вже пройшов стадію випробвання і його дія є доведеною, відтак програму умовно можна вважати експериментальною – якщо виходити з того, що такі умови та рівень лікування є поки що експериментальними для прикарпатців. 

Також учасники програми весь цей час будуть безкоштовно обстежуватись (включно з комп’ютерною томографією) та матимуть зобов’язання регулярно відвідувати лікарів і заповнювати електронний щоденник.  

Читайте також: Центр слуху у Франківську запрошує на безкоштовний скринінг слуху

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: