fbpx

На Прикарпатті провели в останню путь легендарного вояка УПА "Дуба" Дмитра Верхоляка

Суспільство 08:40, 12.01, 2016

Відійшов у вічність легендарний упівець, багаторічний політв'язень Дмитро Верхоляк на псевдо "Дуб". Поховали його у рідному селі на Богородчанщині.

Славний воїн Української повстанської армії – Дмитро Верхоляк (Дуб) похований в його рідному селі Маркова Богородчанського району Івано-Франківської області.

Про це на своїй сторінці  у Фейсбук повідомила Руслана Тимчук.

Провести в останню путь і віддати честь пам’яті повстанця прийшли родичі, односельчани, побратими, небайдужі патріоти, а також активісти Цивільного Корпусу "АЗОВ".

"Своїм життям Дмитро Верхоляк дав нам усім приклад вічної нескореності духу на благо Вітчизни, тому ми не маємо права на забуття", – написала від імені "азовців" дівчина.

8 січня на 88-му році життя перестало битися серце легендарного вояка УПА, багаторічного політв'язня Дмитра Верхоляка.

Довідково: Дмитро Кузьмич Верхоляк (псевдо: "Дуб") (*1928, с. Маркова, нині Богородчанський район, Івано-Франківська область – † 8 січня 2016 [1])  радянський дисидент, фельдшер УПА та співробітник Служби безпеки ОУН. Воював з 1947 до 1955. В 1956 засуджений за "зраду Батьківщині" до розстрілу, проте вирок змінили на 25 років таборів. У 1970-х роках в ув’язненні брав участь у боротьбі в’язнів за свої права. Звільнений у 1980 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: