fbpx

На Прикарпатті райони та ОТГ отримали 15 нових шкільних автобусів. ФОТО

Суспільство 11:23, 10.07, 2018

Сьогодні керівництво Івано-Франківської області урочисто вручило шкільні автобуси для семи районів та восьми об’єднаних територіальних громад області.

Спершу очільники ОДА та облради Олег Гончарук та Олександр Сич оглянули новенькі автобуси "Еталон". Вартість одного автобуса 1,83 мільйона гривень. Вони придбані за кошти обласного і місцевих бюджетів.1

"Ми насправді розуміємо всю складність, яка у нас в області є зі шкільними автобусами. У 2014 році у зону бойових дій забрали 18 автобусів. На сьогодні з того часу ми уже придбали 47 автобусів. Зараз отримали 15 автобусів, ще два – доїжджають. Ми вирішили передати їх сьогодні, щоб діти могли доїжджати до літніх таборів",  зазначив Олег Гончарук.
Області потрібно ще 74 шкільні автобуси, а також 59 потребують заміни. "Ними ще можна їздити, але треба думати про заміну",  сказав Гончарук. 
"Безсумнівно, хороша справа! Це за один крок до удосконалення нашої освітньої системи. Автобуси поступають у райони відповідно до тих пропозицій, які подавали депутати обласної ради. Поспілкувся з водіями, є деякі зауваження. Але тебра розуміти, що це бюджетний варіант",  додав голова облради.

"На перший погляд, автобуси красиві. У роботі уже побачимо, які вони є",  сказав водій Юрій з Верховини. Чоловік сподівається, що дороги будуть кращі, "бо шкода таких автобусів на верховинські дороги".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: