fbpx

На Прикарпатті розпочали вакцинацію від вірусу папіломи людини. ФОТО

Здоров'я 10:45, 05.11, 2016

В Івано-Франківській області першими, хто розпочав вакцинацію від вірусу папіломи людини, є лікарі-педіатри міської дитячої поліклініки обласного центру.

Про це повідомляє Департамент Охорони Здоров'я.

Ще кілька років тому за власні кошти купила вакцину і отримала щеплення лікар-педіатр Світлана Гончар, а сьогодні на вакцинацію вона привела свою донечку Вікторію.

Мама 12-річної Юлії з м. Івано-Франківська наполягла на щепленні проти папіломавірусної інфекції, адже у дитини важка патологія нирок (гідронефроз, хронічний пієлонефрит, хронічна ниркова недостатність, тощо).

А в дитячій поліклініці отримали щеплення вакциною "Церварикс" проти папіломавірусної інфекції ще кілька дівчаток віком 13-14 років.

КУРС писав, що на Прикарпатті виділено 350 тисяч гривень на вакцинацію дівчат 12-14 років від вірусу папіломи, що призводить до раку шийки матки.

Папілома вірус – це поширене вірусне захворювання, збудником якого є папілома. Носіями вважається більшість здорових людей, при цьому часто без виражених симптомів, проте в ряді випадків спостерігаються освіти (бородавки, гострокінцеві кондиломи, папіломи) на різних ділянках шкіри, слизових оболонках. Незважаючи на доброякісний характер, деякі з них, залежно від місця розташування, відрізняє ризик розвитку онкологічних захворювань, виключити який допоможе консультація у фахівця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: