fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • На Прикарпатті СБУ викрила трьох адміністраторів спільнот у соцмережах, де пропагувався регіональний сепаратизм

На Прикарпатті СБУ викрила трьох адміністраторів спільнот у соцмережах, де пропагувався регіональний сепаратизм

Політика 18:57, 28.08, 2017

У чотирьох закритих групах в соцмережі ВКонтакте, які вели три мешканці Івано-Франківської області, публікувалися спеціально розроблена символіка штучних територіальних утворень на теренах Західної України та Прикарпаття зокрема, матеріали про необхідність створення "окремих автономій" та антиукраїнські заклики.

Так, в одній із груп публікувалися повідомлення, відеозаписи, дискусії антиукраїнського спрямування, що дискредитують діяльність Збройних сил і Національної гвардії України, проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, українську символіку та націю загалом, а також окремі записи, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, приниження національної гідності українців. 

Про це КУРС повідомили в прес-службі УСБУ в Івано-Франківській області.

СБУ розшукала жителів області, які адміністрували ці групи. Їм оголошені офіційні застереження про неприпустимість протиправної поведінки відповідно до Закону України "Про контррозвідувальну діяльність".

Загалом протягом серпня цього року співробітники Служби безпеки України припинили діяльність адміністраторів, які підтримували антиукраїнські спільноти у соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники", у Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській та Сумській областях, повідомляє сайт СБУ. 

За виявленими фактами відкрито низку кримінальних проваджень за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: