fbpx

На Прикарпатті сільський голова, який був тяжко поранений на війні, отримав медаль "Захиснику Вітчизни"

Суспільство 13:56, 04.06, 2016

У жовтні 2014 лікарі не давали жодних гарантій, але Божа воля, вмілі руки медиків, молитви і сила духу Олега зробили диво: про надтяжке поранення нині нагадує хіба що ціпок, але і його Олег Климишин обіцяє скоро викинути. У вівторок військовий комісар Олександр Сусанін урочисто вручив Олегові Климишину медаль “Захиснику Вітчизни”.

23 жовтня 2014 року під час одного з мінометних обстрілів тричі сільський голова с. Сівка-Калуська Олег Климишин був тяжко поранений у голову. У нього діагностували сліпе тяжке поранення головного мозку, три осколки міни застрягли в корі головного мозку. Осколком зачепило ділянку мозку, котра відповідала за моторику, череп був розтрощений на ділянці розміром 14 см на 17 см. Майже рік лікарі виводили Олега з критичного стану, адже в нього була паралізована ліва частина тіла, інформують Вікна з посиланням на Вісті Калущини.

Як згадує Микола Жовнір, екс-голова Калуської  РДА, ангелом-охоронцем Олега Климишина стала керівник волонтерської медичної служби у секторі "М" Оксана Корчинська. Саме вона його знайшла, вивезла із зони бою у стані, коли не було явних ознак життя (пульс, серце і дихання не прослуховувалися), тільки під рукою знайшла тепле місце. Саме вона доставила пораненого Олега Климишина гелікоптером у лікарню імені Мечнікова. Як потім зізналася Оксана Корчинська у розмові: "Я везла живий труп".

Лише кілька місяців тому після багатьох запитів і нашого комісаріату, і клопотань його друзів Олегові нарешті надано статус учасника бойових дій. Нині друзі екс-сільського голови візьмуться за те, щоб важкопоранений учасник бойових дій отримав житло від держави, адже умови, в яких проживє Олег Климишин, не відповідають потребам інваліда війни І групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: