fbpx

На Прикарпатті спіймали браконьєрів, які "набили" риби на 10 тисяч гривень. ФОТО

Суспільство 12:21, 13.10, 2017

Рибоохоронний рейд 11-12 жовтня на Пруті та Рибниці виявився результативним. Ввечері 11 жовтня поблизу села Тулуків на Снятинщині держрибінспектори спіймали чоловіка з острогою на березі Прута.

Оскільки він ще не почав полювання на рибу, то справа обійшлася лише адмінпротоколом за ч. 3 ст. 85 КУпАП, накладенням штрафу та вилученням забороненого знаряддя лову, інформує прес-служба  Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

Повертаючись з Рибниці на Прут, рейдова група о 23:30 виявила п'ятьох браконьєрів біля села Рудники Снятинського району, які вже встигли набити острогами на Пруті досить риби.

Загальний улов складав 281 шт. (149 головнів, 116 підустів, 10 рибців, 2 щуки, 1 "червонокнижна" марена, 3 пічкурі). Своїми протиправними діями браконьєри завдали збитків на суму 10 088 грн.

Один з "мисливців" намагався втекти. Але держрибінспектори разом з громадськими інспекторами рибоохорони (членами УТМР) зуміли його затримати. Для встановлення осіб браконьєрів на місце події викликали працівників поліції.

На всіх п'ятьох браконьєрів складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Остроги вилучено.

Матеріали справ разом з нарахованими збитками направлено до суду, який кожному визначить штраф від 340 грн до 680 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: