fbpx

На Прикарпатті спіймали хакера, який за допомогою вірусу отримував доступ до чужих комп'ютерів

Суспільство 13:01, 31.07, 2018

Створений молодиком вірус призначався для отримання несанкціонованого віддаленого доступу до враженого пристрою.

Наразі за фактом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення триває досудове розслідування, інформує прес-служба Нацполіції в Івано-Франківській області.

Правоохоронці викрили 21-річного жителя Калущини у створенні та розповсюдженні в мережі Інтернет шкідливого програмного забезпечення.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу  України.

Шкідливе програмне забезпечення чоловік замаскував під програми чіт-кодів до комп’ютерних ігор. В подальшому зловмисник завантажив у вільному доступі архівні файли на сайт файлообмінника, звідки користувачами сайту і завантажувалося шкідливе програмне забепечення.

У будинку підозрюваного поліцейські провели санкціонований обшук. Вилучено комп’ютерну техніку, яку направлено на експертне дослідження. За його результатами експерти виявили на комп’ютері зловмисника вірус, який він поширював у мережі.

На підставі зібраних доказів мешканцю Прикарпаття оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361-1 Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: