fbpx

На Прикарпатті суд дозволив залишитися на посаді сільському голові, який розтратив державне майно

Суспільство 16:27, 10.12, 2014

За позовом прокуратури апеляційний суд Івано-Франківської області скасував вирок Косівського районного суду у частині призначення покарання Вербовецькому сільському голові за розтрату державних коштів.

Косівський районний суд встановив, що сільський голова села Вербовець вчинив розтрату чужого майна, зловживаючи своїм службовим становищем. Суд першої інстанції засудив сільського голову до року обмеження волі з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності терміном один рік. Однак відразу звільнив підсудного від основного та додаткового покарання.

У 2012 році Вербовецька сільська рада Косівського району в особі сільського голови уклала договір із філією "Косівський райавтодор" державного підприємства "Івано-Франківський облавтодор" на виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Л. Українки у с. Старий Косів Косівського району загальною вартістю 184 841 гривень за рахунок коштів субвенції із державного бюджету.

"Косівський райавтодор" виконав фактичних робіт на суму 120 450 гривень. Однак сільська рада додатково перерахувала підряднику 64 391 гривень, які були виділені селу з державного бюджету в якості субвенцій на утримання та капітальний ремонт доріг.

Апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції в частині призначення покарання. Зокрема, призначив покарання у вигляді одного року не обмеження, а позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади. Однак, як і суд першої інстанції, апеляційний суд звільнив підсудного від основного та додаткового покарання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: