fbpx

На Прикарпатті суд оштрафував майстра лісу за незаконну вирубку дубів

Суспільство 15:19, 03.12, 2014

У Надвірній суд оштрафував майстра лісу Надвірнянського спеціалізованого агролісгоспу за вказівку вирубати 20 дубів.

Як йдеться в рішенні суду, працівник агролісгоспу завів двох осіб у лісовий масив поблизу с. Волосів Надвірнянського району і дав їм вказівку на вирубку сухостійних дерев породи "Дуб звичайний". Таким чином лісівник заподіяв державним та громадським інтересам шкоду на суму 6087,23 гривень.

Обвинувачений у суді визнав свою вину. Пояснив, що попросив своїх знайомих допомогти у заготівлі дров для Волосівської школи, пообіцявши за це виділити їм дров для опалення своїх будинків.

Майстер лісу показав знайомим ділянки, де вони можуть зрізати сухостійні дерева, які і так підлягали б зрізуванню, а сам пішов геть. Офіційного дозволу на вирубку сухостійний дерев він не надавав, домовленість була усна. Лісівник відшкодував суму збитків і просив суд не позбавляти його права займати посади, оскільки ця робота є єдиним джерелом існування його та його сім'ї.

Надвірнянський районний суд визнав винним обвинуваченого за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та оштрафував його до 2550 гривень, без позбавлення права обіймати матеріально відповідальні посади чи виконувати адміністративно-господарські функції на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: