fbpx

На Прикарпатті суд звільнив від відповідальності водія, який на смерть збив велосипедиста і втік з місця ДТП

Суспільство 14:52, 27.09, 2017

Днями Долинський районний суд виніс вирок у справі водія, який на трасі Р-21 Долина – Хуст збив велосипедиста та втік з місця аварії.

Аварія сталася ввечері 14 квітня 2016 року. 21-річний водій MERCEDESBENZ 280 на дорозі між Долиною та селищем Вигода збив велосипедиста, який рухався в зустрічному напрямку по своїй правій смузі руху.

Скоївши ДТП, водій з місця аварії втік, а потерпілий 22-річний велосипедист від отриманих травм помер на місці.

У суді водій вину визнав і пояснив, що того дня близько опівночі повертався з роботи, був сонним, їхав зі швидкістю 70 км/год. На ділянці дороги поблизу села Новоселиця помітив велосипедиста, який їхав назустріч майже по середині дороги. Потім відчув удар, схожий на хлопок. Проїхавши ще близько 100 метрів, зупинився, вийшов з автомобіля, але на проїзній частині нічого не побачив і поїхав далі.

Водій подумав, що збив собаку. Про те, що збив велосипедиста, дізнався, коли до будинку приїхали працівники поліції.

Винуватець розкаявся і просив суд суворо його не карати, бо в нього на утриманні є малолітня дитина.

22 вересня 2017 року подав письмове клопотання про застосування щодо нього Закону України "Про амністію у 2016 році" та просив звільнити від відбування покарання.

Матір загиблого велосипедиста у суді повідомила, що претензій майнового характеру до обвинуваченого не має, але просила обрати обвинуваченому сувору міру покарання.

Суд визнав водія винним та призначив три роки ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік. Проте на підставі п. «в» ч. 1 ст. 1  Закону України "Про амністію у 2016 році" водія звільнили від відбування покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: