fbpx

На Прикарпатті судитимуть групу осіб, які крали нафту, переробляли її та збували як пальне. ФОТО

Суспільство 19:57, 19.02, 2019

Впродовж 2018-2019 років злодії відпрацьовували схему, за якою незаконно врізалися у трубопровідні системи та нафтозбірники ПАТ "Укрнафта" та відкачували сиру нафту.

Злочинці незаконно зберігали, транспортували та продавали незаконно виготовлене пальне, сировину для якого вкрали з трубопровідних систем.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області працівники слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області спільно з працівниками УСБ України в Івано-Франківській області провели санкціоновані обшуки.

Внаслідок обшуків на території Івано-Франківської, Львівської, Черкаської, Полтавської областей вилучили понад 250 тонн нафти та нафтопродуктів незаконного походження, обладнання для перекачування, зберігання, підігріву та переробки нафти, а також транспортні засоби, за допомогою яких здійснювалось їх перевезення, передає прес-служба обласної прокуратури.

Прокуратура Івано-Франківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 204 ("Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів"), ч. 3 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч. 4 ст. 185 ("Крадіжка") КК України.

За клопотанням прокуратури на вилучене майно накладений арешт. Під час досудового розслідування слідчі ДФС затримали трьох осіб, яким повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 4 ст. 185 КК України. 

Суд обрав затриманим запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

На цей час досудове розслідування триває, вживаються заходи з метою дослідження обставин кримінальних правопорушень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: