fbpx

На Прикарпатті судитимуть кримінального авторитета, який замовив підрив ресторану своєї тещі

Суспільство 20:58, 18.04, 2019

Поліція завершила досудове розслідування інциденту щодо підриву ресторану «Старий Косів», а прокуратура передала провадження до суду.

Нагадаємо, 6 вересня минлого року в Косові підірвали ресторан "Старий Косів". Чоловіки проникли в приміщення ресторану, де встановили вибухівку, яку згодом привели в дію. Пізніше правоохоронці повідомили, що потерпіла – колишня теща одного з фігурантів Михайла Чекурака, місцевого кримінального авторитета.

Тоді правоохоронці затримали групу із 5 осіб віком від 23 до 60 років. Двоє з них (замовник та посередник) мешканці Косівського району, троє виконавців – із Закарпатської області.  

Їх обвинувачують у незаконному придбанні та зберігання боєприпасів та вчиненні пошкоджено майна шляхом вибуху, внаслідок чого були заподіяні збитки на суму 1 066 305,60 грн, що є особливо великим розміром.

Як інформує сектор комунікації ця злочинна група причетна до вчинення розбійного нападу на житловий будинок, де у січні минулого року зловмисники заволоділи майном на загальну суму 82 546,36 грн.

КУРСу стало відомо, що будинок також належить тещі Чекурака. Досудовим розслідуванням встановлено, що він є замовником цього злочину, а затримані закарпатці – виконавцями.

Обвинувальний акт щодо всіх п'яти членів злочинного угрупування направлено до суду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (Нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу та з погрозою застосування такого насильства (розбої), за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло, спрямованому на заволодіння майном в особливо великих розмірах, організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 194 КК України (Умисному пошкодженні чужого майна, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, вчиненого шляхом вибуху, організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України  (Придбання, носіння та зберігання вибухового пристрою, без передбаченого законом дозволу, організованою групою).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: