fbpx

На Прикарпатті свої доходи задекларували 24 мільйонери

Економіка 18:36, 22.05, 2014

На Івано-Франківщині за підсумками кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році, 24 прикарпатці задекларували доходи більше одного мільйона гривень. До бюджету мільйонери сплатять 952 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це "Курсу" повідомила заступник начальника Головного управління Міндоходів в області Світлана Томашівська. 

Загалом в Івано-Франківській області до органів Міндоходів громадяни подали 10,1 тисяч декларацій про майновий стан і доходи та задекларували 690 мільйонів гривень, що на 41 мільйонів більше проти минулого року. За проведеними перерахунками, громадяни мають сплатити до бюджету податку на доходи фізичних осіб в сумі 9,9 мільйона гривень, а для тих прикарпаців, які скористались правом на податкову знижку,д о повернення визначено 4,6 мільйона гривень.

За словами посадовця, найбільше прикарпатці отримали доходів у вигляді об’єктів спадщини на суму 225 мільйонів гривень, що становить 33% задекларованих сум. Надходження податку на доходи фізичних осіб від задекларованих громадянами коштів складе 6 мільйонів гривень.

Також громадяни активно декларували доходи, отримані від продажу об’єктів рухомого і нерухомого майна, від здачі в найм нерухомого майна, доходи, отримані за кордоном та від операцій з інвестиційними активами.

Відповідно до Податкового Кодексу всі громадяни, які отримали у 2013 році доходи та задекларували їх до першого травня, повинні до 1 серпня сплатити зазначену у декларації суму податку на доходи фізичних осіб.

Громадяни, які вчасно не подали декларацію, можуть задекларувати свої доходи, при цьому передбачена відповідальність. Згідно з чинним законодавством України за неподання або несвоєчасне подання декларацій застосовується адміністративний штраф у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, за повторне порушення протягом року — штраф у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі самостійного визначення суми податкового зобов'язання контролюючим органом до фізичної особи застосовується штраф у розмірі 25% суми донарахованого податку, а при повторному протягом 1095 днів порушенні – 50% суми нарахованого податкового зобов'язання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: