fbpx

На Прикарпатті триває люстрація правоохоронців

16:42, 04.05, 2015

В Управлінні МВС України в Івано-Франківській області продовжується перевірка у відповідності до Закону України "Про очищення влади".

Люстраційна перевірка розпочалась з 10 березня. Вона здійснюється за критеріями, визначеними ст. 3. ч. 2 Закону стосовно "осіб, які обіймали посаду (посади) у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року та не були звільнені в цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням", йдеться на сайті УМВС України в Івано-Франківській області.

Під її перший етап потрапили майже 100 правоохоронців. Серед яких: Баб’юк Ігор Васильович – начальник управління карного розшуку УМВС, Віконський Василь Васильович – заступник начальника Управління, начальник міліції громадської безпеки УМВС, Маланій Андрій Григорович  командир СРСМ "Грифон" при УМВС, Воробйов Руслан Анатолійович – заступник начальника УМВС та інші керівники міських та районних управлінь УМВС. Зокрема, пройшов перевірку і Шкутов Віктор Володимирович  начальник УМВС України в Івано-Франківській області.

Чергові етапи проводились з 17 березня по 24 квітня, за цей час перевірили на відповідність вимогам Закону 45 працівників з різних відділів УМВС, в тому числі старшого слідчого відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя і здоров'я особи слідчого управління УМВС, Ткачука Володимира Ярославовича, заступника начальника УДАІ УМВС Сопківа Костянтина Михайловича та інших.

Зараз триває 5-ий етап перевірки, під час якого мають пройти контроль ще 28 правоохоронців Прикарпаття, серед них працівники відділу Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС та сектору боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми УМВС.

Наразі результати перевірки ще не оприлюднені. Загалом у люстраційному списку понад 160 осіб. Хто саме проходить люстраційну перевірку, можна глянути за посиланням >>.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: