fbpx

На Прикарпатті у 6 центрах готуватимуть робітників дефіцитних спеціальностей

Суспільство 16:01, 16.04, 2019

До кінця цього року в межах модернізації закладів професійно-технічної освіти 6 із 19 ПТУ на Івано-Франківщині стануть модернізованими навчальними центрами.

Про це під час сьогоднішнього робочого візиту на Прикарпаття повідомила міністр освіти Лілія Гриневич. 

КУРС писав, що Лілія Гриневич на Прикарпатті перевірила, як готують вчителів НУШ та вчать у лікарнях. 

"Продовжується модернізація професійно-технічної освіти. На даний час вклали по країні в цю програму 200 млн. грн. І до кінця року будемо мати 100 навчальних центрів за гостродефіцитними професіями", – сказала міністр.

На Івано-Франківщиніи на базі ПТУ вже створили 4 таких центри, до кінця року повинні будуть перетворені ще 2. П’ять із них – у Франківську. 

В них навчатимуть за такими гостродефіцитними професіями як монтажник сантехнічного обладнання, швея, зварювальник, електромонтажник, столяр. "Все це професії, які потрібні, на які є високий попит на ринку праці. І для нас важливо, що сьогодні вже третина професійно-технічних закладів освіти на Прикарпатті надаватимуть такі освіті послуги та готуватимуть такі робітничі спеціальності", – зазначила Лілія Гриневич. 

На Франківщині загалом готуєх майбутніх робітників та працівників сфери обслуговування 19 закладів профтехосвіти.

"Зараз добігає кінця підготовча робота над проектом, який дасть змогу залучити додаткове фінансування в профтехосвіту від Європейського союзу", – додала Гриневич.

ЧитайтеІвано-Франківський центр зайнятості провів ярмарок вакансій

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: