fbpx

На Прикарпатті у 83 навчальних закладах вода не відповідає нормам за бактеріологічними показниками

Суспільство 11:15, 30.08, 2017

ДУ "Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України" здійснив 486 візитів до навчальних закладів з метою оцінки їх готовності до нового навчального року. З комісією відвідали 328 закладів.

Працівники лабораторного центру провели лабораторно-інструментальні дослідження, у тому числі: дослідження якості води, заміри вологості, дослідження повітря закритих приміщень на вміст аміаку, ацетону після проведення ремонтних та фарбувальних робіт у класах, досліджувалися рівень освітленості та метеофактори. 
Таким чином було обстежено 208 дошкільних навчальних закладів (ДНЗ), 472 загальноосвітніх навчальних закладів (ЗОНЗ) та 39 професійно-технічних навчальних закладів.
Особлива увага приділялася якості водопостачання закладів. Досліджено 499 проб води за санітарно-хімічними показниками, з них 40  не відповідали вимогам, що становить 8,02%; за бактеріологічними показниками досліджено 492 проби води, з яких 83 не відповідали вимогам, що становить 16,9%.
Про виявлені невідповідності результатів лабораторних досліджень вимогам нормативних документів надіслані рекомендаційні листи керівникам закладів освіти та поінформовано начальників відділів освіти райдержадміністрацій. Керівникам навчальних закладів надано рекомендації щодо проведення очистки та знезараження джерел водопостачання та ревізій розвідних мереж.
В ході підготовки навчальних закладів до нового 2017-2018 навчального року спеціалістами лабораторного центру проводилася належна санітарно-освітня та роз’яснювальна  робота.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: