fbpx

На Прикарпатті у добровольця, який повернувся зі Сходу, вилучили цілий арсенал зброї. ФОТО

Суспільство 13:56, 08.06, 2015

У вчиненні злочину, пов'язаного з незаконним зберіганням бойових припасів та вибухових речовин, прикарпатські правоохоронці мають ґрунтовні підстави підозрювати 48-річного мешканця Верховинського району.

Як повідомляв КУРС, 6 червня правоохоронці провели обшук у хаті Василя Вепрука (1967 р. н.) в селі Волова Верховинського району.

Під час обшуку у господарстві верховинця працівники міліції спільно з працівниками Служби безпеки України та прокуратури в приміщенні сараю виявили та вилучили 8 гранат Ф-1 та одну – РГД-5, 9 запалів до гранат та дві 200-грамові тротилові шашки. Зважаючи на те, що цей чоловік у березні цього року повернувся з зони проведення антитерористичної операції, де служив як доброволець, правоохоронці припускають, що, найімовірніше, усе це він привіз зі Сходу України, передає КУРС з посиланням на прес-службу УМВС в Івано-Франківській області.

Крім того, як з’ясували міліціонери, частину привезеного арсеналу він також дав на збереження своєму знайомому. У помешканні його односельця було вилучено понад 1400 набоїв до нарізної вогнепальної зброї. Усі вилучені речі направлено на дослідження фахівцям Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області.

48-річному верховинцю оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі дії передбачено покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У кримінальному провадженні, розпочатому за фактом зберігання чималої кількості набоїв, фігурує й 43-річний односелець затриманого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: