fbpx

На Прикарпатті в оздоровчому таборі отруїлося п'ятеро дітей до 15 років

Суспільство 16:55, 22.08, 2016

21 серпня з Галицького відділу екстреної швидкої медичної допомоги надійшло повідомлення про спалах гострого гастроентероколіту в дитячому літньому оздоровчому комплексі “Сокіл” у Галицькому районі.

Того ж дня госпіталізовано в обласну клінічну інфекційну лікарню Івано-Франківська 6 осіб, з них 5 дітей до 15 років.

Постраждалі вважають себе хворими з 20 серпня, проте за медичною допомогою звернулись на наступний день. У всіх хворих попередній діагноз "гострий гастроентероколіт". Стан хворих розцінюється як задовільний, середнього ступеня важкості. Хворі скаржаться на загальну слабкість, підвищення температури тіла до 37,6-37,8 С, пронос 1-2 рази на добу, нудоту, кількаразову блювоту, болі в животі.

21 серпня фахівці Рогатинського міськрайонного відділу Державної установи "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" провели епідрозслідування спалаху гострої кишкової інфекції.

Спільно з медичною службою Галицької центральної районної лікарні проведено опитування та огляд інших дітей. За контактними ведеться медичне спостереження. 

На об'єкті виникнення спалаху працівники відділення дезінфектології Рогатинського міськрайонного відділу ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" провели заключну дезінфекцію. Заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції тривають.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: