fbpx

На Прикарпатті у пасажира таксі поліція виявила наркотики. ФОТО

Суспільство 13:17, 08.02, 2018

Вчора під час несення служби на території обслуговування у Рогатинському районі місцеві працівники поліції зупинили водія таксі за порушення правил. В салоні авто був пасажир. Поки поліцейський спілкувався з водієм, пасажир тим часом викинув через вікно свій рюкзак.

Така поведінка та виражене надмірне хвилювання чоловіка привернули увагу правоохоронців, передає Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Перевіривши рюкзак, поліцейські виявили та вилучили два поліетиленових пакети з рослинами маку снотворного вагою близько 200 грам. 

37-річний мешканець Тернополя, якого зловили на гарячому, пояснив, що наркоречовини зберігав для власного вживання без мети збуту. 

Як пізніше з’ясувалося, зловмисник уже раніше притягався до кримінальної відповідальності за  наркозлочини.

Рюкзак з вмістом подрібненої рослинної маси у нього вилучили та направили в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр для проведення експертизи.

Відомості за цим фактом внесено в ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних чи психотропних речовин без мети збуту) Кримінального кодексу України. Такі дії, згідно із санкцією статті, караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: