fbpx

На Прикарпатті вчаться формувати пожежні дружини

Суспільство 14:00, 23.09, 2014

На Прикарпатті проходить цикл семінарів “Формування добровільних пожежних дружин (команд) у сільських і селищних громадах”.

Навчання сільських і селищних голів проводять за сприяння Фонду Ганса Зайделя (ФРН) обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій  спільно з управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. Представники місцевого самоврядування вивчають порядок формування добровільних пожежних дружин відповідно до чинного українського законодавства та знайомляться з досвідом організації пожежної справи у Федеративній Республіці Німеччині, зокрема у землі Баварія, інформує ОДТРК "Карпати".

В Україні проект реалізовується завдяки доктору Юргену Вальхсхьоферу.

"На цьому семінарі ми хочемо показати, яким чином можна організувати добровільні пожежні дружини в Україні. Якщо з української сторони буде висловлене бажання продовжити, то ми готові у 2015 році допомогти конкретно тим громадам, які захочуть заснувати пожежні дружини в себе. Це дуже цікавий проект. В нас такі дружини вперше були засновані ще у 19 столітті. Це дуже давня традиція, і я сподіваюсь, що Україна зможе її перейняти", – зазначає Юрген Вальхсхьофер.

Вчора заняття проходили на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Держслужби з надзвичайних ситуацій. Сьогодні відбудуться виїзні практичні заняття в Олеші Тлумацького району та Коршеві Коломийського, де учасники семінару ознайомляться з досвідом роботи підрозділів місцевої пожежної охорони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: