fbpx

На Прикарпатті вдові загиблого бійця ДУКу Дмитра Ломея зібрали 10 тисяч гривень на житло

Суспільство 11:49, 21.04, 2015

Грошову допомогу в сумі 10 тисяч гривень передали вдові загиблого на Сході України прикарпатського бійця ДУКу Дмитра Ломея Надії.

Ці кошти будуть спрямовані на придбання житла для сім’ї героя, інформують у Тисменицькій РДА.

Зібрана сума – це пожертви депутатів районної ради, очільників територіальних громад, керівників та працівників апарату райдержадміністрації та виконавчого апарату районної ради та перечислені на рахунок БО "Благодійний фонд оборони Тисмениччини" грошові перекази від небайдужих громадян.

Ініціатором допомогти вдові із двома малолітніми дітьми, які проживають у вкрай важких умовах, виступив Тарас Шнайдер. Його пропозицію підтримали голова Володимир Семенів та депутати районної ради, а також присутні на сесії районної ради селищні, сільські голови. Загалом у скриньку пожертв того дня кинули три тисячі гривень. Ще дві тисячі зібрали чоловіки-працівники апарату райдержадміністрації та виконавчого апарату районної ради, які замість подарунків до свята весни для своїх колег-жінок вирішили спрямувати кошти на допомогу родині загиблого Героя. До зібраних п'яти тисяч гривень додали таку ж суму із Благодійного фонду оборони Тисмениччини.

Надія Ломей з п’ятирічним Святославом та трирічним Артуром проживають у старенькій хатчині в селі Цуцилів Надвірнянського району. Тісняться у збудованому ще в 1929 році глиняному будиночку разом із матір’ю, сестрою Любою із дочкою. Побачивши, в яких умовах проживає сім’я героя, допомогти взялися волонтери. За словами Надії, завдяки їх зусиллям та людям доброї волі вже зібрали 9 тисяч доларів США. Це трохи більше половини для придбання квартири у Надвірній. Власне цей варіант є оптимальним для родини, адже зводити нове житло надто дорого. Як виявилося в ході спілкування, обіцяних 100 тисяч гривень матеріальної допомоги від обласної влади та 50 тисяч гривень від Надвірнянського району родина поки що не отримала, а за грошову допомогу від небайдужих людей із Тисмениччини щиро дякувала.

Нагадаємо, 33-річний боєць ДУКу Дмитро Ломей загинув у Пісках 23 лютого 2015 року під час артилерійського обстрілу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: