fbpx

На Прикарпатті ветеранів АТО залучатимуть до виховання школярів і студентів

Суспільство 14:16, 16.06, 2016

Для кращої адаптації до мирного життя ветеранів АТО з Івано-Франківщини залучатимуть до виховного процесу у навчальних закладах.

Спілкування зі школярами та студентами, є певним елементом реабілітації для хлопців – переконаний координатор Центру допомоги учасникам АТО Андрій Фармуга.
"Коли тільки повернувся, була певна зневіра, але коли ти приходиш на зустріч зі школярами, бачиш їхні очі, справжнє зацікавлення і коли вони просять зробити з тобою фото, – це додає натхнення активно соціалізуватися і повертатися до звичного життя суспільства".
Зустрічі Андрія Фармуги з школярами були приватними ініціативами бійця та керівників навчальних закладів. Зараз планується організувати постійні зустрічі ветеранів АТО з дітьми. Для цього залучаються спеціалісти департмаменту освіти та науки Івано-Франківської ОДА, які підкажуть, як ефективніше налагодити цей процес.
"Процес залучення ветеранів АТО є двостороннім, це цікаво дітям, особливо хлопцям, які шукають обрис героя, людину, з якої можна брати приклад і виховуватися,  говорить Фармуга.  Для ветерена ці зустрічі працюють добрим інструментом соціалізації. Це додає оптимізму, якого бракує ветеранам після повернення". 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: