fbpx

На Прикарпатті відбувся масштабний мистецький форум "Арт-Буковель 2018"

Культура 14:10, 22.04, 2018

Виставки, лекції, екскурсії, пленери. У туристичному комплексі "Буковель" за підтримки благодійного фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" відбувся мистецький форум.

Вже другий рік поспіль "Арт-Буковель" збирає майже дві сотні художників, письменників, фотомитців, музейників, акторів, музикантів.

"Тут зібралась еліта Прикарпаття. В такій кількості ми зустрічаємося раз у рік – в Буковелі. Кожен з нас приїхав сюди з креативними ідеями, як зробити наш край цікавим не тільки для себе, але для гостей", – ділиться враженнями Михайло Дейнега.

Митці мали насичену триденну програму. Вони відвідували музеї, малювали картини, мили цікаві екскурсії карпатським краєм. Також на форумі провели цикл різнопланових лекцій.

"Я читаю лекцію про мистецький Станіславів. Ми ще недостатньо вивчили історію нашого міста. Івано-Франківськ вартує більшої уваги. Маємо знати нашу історію, пропагувати її, дотримуватися наших автентичних традицій", – розповідає краєзнавець, історик Наталія Храбатин.

Письменник, журналіст Василь Кузан на форумі уже вдруге.

"Тут зібрались ідеалісти: люди, які дбають про духовність. Мені цікаво поспілкуватись не тільки з письменниками, але й з людьми, які працюють у різних мистецьких напрямках. Але ми разом робимо спільну справу", – зазначив Василь Кузан.

"Я радий, що Буковель стає центром мистецьких процесів. Адже ці люди творять культурний простір сьогодення. І дуже важливо, аби вони спілкувались, обмінювались досвідом, творили нові непересічні проекти. Наша мета – об’єднати творчий та креативний потенціал Прикарпаття. Бо новий час потребує нових підходів, нових думок та ідей", – зазначив народний депутат України Олександр Шевченко.

Також у рамках "Арт-Буковелю 2018" відбулась ще одна цікава мистецька подія – відкриття виставки картин кримських художників.

На правах реклами

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: