fbpx

На Прикарпатті відбувся перший Відкритий чемпіонат українського рукопашу гопак

Спорт 10:26, 10.03, 2016

Минулого вікенду дитячий заклад санаторного типу ЛОК "Верховина" прийняв перший Відкритий чемпіонат Верховинської ДЮСШ з національного бойового мистецтва – українського рукопашу гопак.

Свої вміння та навички до Верховини приїхали демонструвати представники 9 команд з Львівської, Волинської та Івано-Франківської областей. У чемпіонаті 76 учасників змагались у різних вікових групах та вагових категоріях, повідомляє прес-служба Верховинської РДА.

Ініціатором відкритого чемпіонату з рукопашу гопак став тренер Верховинської ДЮСШ Василь Федончак.

Під час офіційної церемонії відкриття чемпіонату президент федерації  Микола Величкович наголосив на тому, що чимало представників рукопашу гопак з різних куточків країни, які виховані на національних традиціях, нині захищають нашу державу на сході України, назвав тих, хто віддав своє життя. І саме тому, вже другий рік поспіль, змагання починаються з хвилини мовчання. 

Голови райдержадміністрації та районної ради Олег Лютий і Іван Шкіндюк та голова Івано-Франківської федерації рукопашу гопак, заступник голови державної служби Укртрансбезпеки Михайло Ноняк у своїх виступах наголосили, що рукопаш гопак – це спорт, який базується на українських бойових традиціях, та  побажали учасникам чесної боротьби та перемоги на турнірі, а поза ним – залишатися побратимами, друзями й справжніми українцями.

Оскільки відбіркові поєдинки були проведені вранці, то після офіційної церемонії відкриття почались півфінали та фінали. За своїх друзів і дітей повболівати прийшло чимало мешканців Верховини, які раніше і знали про такий вид національного одноборства, а от справжні змагання могли побачити вперше.

Команду Верховинської ДЮСШ представили 13 учасників, 11 з яких отримали призові місця. У своїх  вікових групах та вагових категоріях ІІІ місця посіли Савчук Іван та Федончак Володимир, срібними призерами стали відразу 6 учнів-спортсменів – Дідушко Мирослав, Кіцнак Петро, Савчук Назарій, Гелетюк Василь, Шекеряк Микола та Осипчук Олег і переможцями першого чемпіонату стали Дроняк Дмитро, Федінчук Мирослав та Маротчак Іван.

Учні та педагоги Верхньоясенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів подарували учасникам та гостям чемпіонату святковий концерт.

Довідка

Рукопаш гопак – вид українського одноборства, що активно розвивається в Україні. Базується на українських традиціях рухової культури та сучасних досягненнях спортивної науки. Включає такі прийоми: удари руками, ногами (як у стійці, так і в стрибку), кидки, больові прийоми на руки та ноги, задушливі прийоми. Впроваджений у навчальний процес трьох вищих навчальних закладів – Львівського державного університету фізичної культури (здійснює підготовку фахівців з цього виду, спортивна спеціалізація відкрита 1999 року), Львівського національного університету ім. І. Франка, Миколаївського національного університету ім. Сухомлинського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: