fbpx

На Прикарпатті відкрили меморіальну дошку загиблому на Сході Василеві Боднарю

Суспільство 18:36, 30.12, 2014

У селі Ріп'янка Калуського району відкрили меморіальну дошку Герою України Василеві Боднарю, який загинув при виконанні бойових завдань на сході України.

Василь Боднар служив у миротворчих місіях ООН, з першого дня був на Майдані у Києві. Під час проведення антитерористичної операції на Сході України у складі батальйону "Айдар" пішов добровольцем захищати рідну землю. Загинув наш краянин на бойовому посту під час обстрілу терористами міста Щастя на Луганщині, передає КУРС з посиланням на прес-службу Калуської РДА.

На відкриття меморіальної дошки біля сільської школи зібралися представники обласної, районної, сільської влади, жителі села, учні школи, представники громадських організацій Калущини.

Місцевий парох о. Ігор відправив панахиду та освятив меморіальну дошку Василеві Боднарю.

"Внутрішнє наповнення його душі покликало Василя піти туди, де він був потрібен, – на захист України. Ми всі залишимось у неоціненному боргу перед ним, як і перед сотнями загиблих, які загинули за нас. Залишаємось і в боргу перед пораненими. Не забуваймо їх. З нами Бог – і ми переможемо",  наголосив о. Ігор.

Заступник голови обласної ради Остап Дзеса підкреслив: "Ми сьогодні увіковічнили Героя війни, який віддав життя за всіх нас. Нині відбувається війна проти українства. Лютішого ворога, ніж Росія, ніколи не було. За всіх історичних часів, як тільки-но український народ повставав з неволі і починав будувати свою державу, Росія вводила війська.

Обласна влада допомагає нашим краянам, які воюють на Сході. На сесії обласної ради буде прийнято програму підтримки сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали участь в антитерористичній операції в східних областях України".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: