fbpx

На Прикарпатті можуть відкрити перше кримінальне провадження за порушення виборчого законодавства

Політика 13:25, 13.02, 2019

Поліція перевіряє повідомлення у соцмережах щодо підкупу виборців.

Поліція перевіряє повідомлення про організацію мітингу за грошову винагороду. Про це повідомив начальник управління Нацполіції в Івано-Франківській області Володимир Голубош на прес-конференції за участю представників ОПОРИ.

На сьогодні поліція отримала 38 повідомлень щодо порушення виборчого законодавства, складено 19 адмінпротоколів. По одному є рішення суду, на порушника накладено 170 гривень штрафу. 

10 справ відправлені за належністю в інші суди за місцезнаходженям порушників.

"Ще щодо 10 проводиться перевірка – уточняється інформація щодо власників білбордів, земельних ділянок тощо",  зазначив Голубош.

Він також зазначив, що поліція моніторить соцмережі. За останню добу зареєстровано три повідомлення. За одним повідомленням з Фейсбуку, поліція може відкрити кримінальне провадження. Два інші стосуються розміщення друкованої продукції.

"Ніяких преференцій будь-якому кандидату чи виборчому штабу кандидата надаватися не будуть",  обіцяв Голубош.

Богдан Морикіт, координатор спостереження ГМ ОПОРА за виборами у Івано-Франківській області, сказав, що наймасовішим порушенням виборчого законодавства з початку кампанії стало розповсюдження на білбордах передвиборної агітації без вихідних даних та, ймовірно, не за кошти із виборчих фондів.

Спостерігачі ОПОРИ на Прикарпатті подали до поліції 27 заяв з приводу білбордів, розміщених з ймовірними порушеннями. Йдеться про агітацію 11 кандидатів: Ігоря Шевченка, Євгенія Мураєва, Ольги Богомолець, Олега Ляшка, Андрія Садового, Руслана Кошулинського, Анатолія Гриценка, Юлії Тимошенко, Олександра Шевченка, Юрія Дерев’янка та Петра Порошенка.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: