fbpx

На Прикарпатті відкрили ще одну родинну ферму з утримання корів

Суспільство 15:17, 11.04, 2019

Вчора урочисто відкрили родинну ферму Лідії Мегмет з утримання 10 молочних порід корів у селі Чесники Рогатинського району.

Господарство відвідали представники обласної та районної влади та керівники родинних ферм з утримання корів та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів району.

Зараз в області налічується 71 особисте селянське господарство, які утримують 5 і більше корів, з них 12 господарств розташовані на Рогатинщині.

Все це стало можливим завдяки реалізації у регіоні проекту "Розвиток молочного бізнесу в Україні" за підтримки канадійської неурядової організації "СОКОДЕВІ". Прикладом тісної співпраці з проектом є діяльність молочарського сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "ЕКОМ", в який об'єдналися жителі сіл Чесники, Лучинці, Пуків та Кутці.

Від канадійського проекту "СОКОДЕВІ" під час відкриттяродинній фермі вручили сучасний доїльний апарат "Де Лаваль".

На виконання заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016-2020 роки на розвиток галузі тваринництва цього року з обласного бюджету виділено 1,6 млн гривень, більшість з яких буде спрямовано для підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та родинних фермерських господарств, що займаються тваринництвом.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: