fbpx

На Прикарпатті внаслідок об'єднання може бути від 51 до 79 територіальних громад

Суспільство 15:54, 19.05, 2015

Об'єднані територіальні громади зможуть отримати додаткові кошти з Державного фонду регіонального розвитку.

На цьому під час прес-конференції наголосив керівник Офісу реформ в області Дмитро Дзвінчук, повідомляють в Івано-Франківській ОДА.
"Ті громади, які будуть сформовані зараз, до 15 липня, зможуть отримати кошти з фонду регіонального розвитку для того, щоб розвивати власну інфраструктуру, покращити надання адміністративних і соціальних послуг, − зазначив науковець. − Також у Міністерстві регіонального розвитку повідомили про те, що подали бюджетний запит до Міністерства фінансів на 2016 рік, яким передбачено для новоутворених територіальних громад субвенцію в розмірі 3,5 мільярдів гривень".

Присутні на прес-конференції мали можливість ознайомитися з проектом перспективного плану об'єднання територіальних громад, створеним на основі презентацій районів області. Згідно з ним найбільшу кількість громад планують створити у Тисменицькому (8), Коломийському (7), Богородчанському (6), Верховинському, Косівському, Надвірнянському (по 5), Тлумацькому (4) районах. Можлива мінімальна кількість об'єднаних територіальних громад для Івано-Франківщини становить 51, максимальна − 79. У проекті плану – 64-69 громад. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: