fbpx

На Прикарпатті водіїв маршруток привчають до української музики

Культура 18:07, 24.07, 2014

На Верховинщині працівники радіо вирішили привчити водіїв автобусів до української музики та записали патріотичні хіти на носії.

Піти на такий крок наважились через те, що зараз на сході України наші солдати слухають свист сліпих російських куль, а у Верховині слухають російський "блатняк", передає "Бліц-Інфо".

"З роботи додому мені приходиться їздити громадським транспортом. Найчастіше це рейсові автобуси, які курсують до Івано-Франківська через Ворохту. Уже добрих 5 місяців мені приходилось споглядати одну і ту ж саму картину: тільки автобус виїжджає з Верховини, в салоні починає звучати російська музика. Переважно це блатняк чи шансон, і це на гуцульській землі в час, коли сусідня країна є прямим окупантом наших територій. Терпець рвався тричі, але водії продовжують ігнорувати зауваження. До речі, не тільки мої, а й інших пасажирів. Навіть тоді, коли вся Україна оплакує своїх синів, у траурні дні в салоні наших маршруток рвуть горло Стасік Михайлов і запроданка, муза "золотого унітазу" Таїчка Повалій. Я розумію особисті вподобання водіїв, але ж треба мати бодай якесь сумління і совість, улюблену музику потрібно слухати вдома, а ще є для цього такий витвір людства, як навушники. А громадський транспорт врешті-решт для того й існує, щоб водій враховував побажання, думки та зауваження пасажирів. Так як я маю безпосереднє відношення до музики, адже працюю на районному радіомовленні, і запропонував своїм колегам хоча б частково вирішити цю проблему чи бодай трішечки вплинути на неї. Останньою краплею стало те, що зовсім недавно черговий раз зайшовши до автобуса і подальший свій шлях, а це 18 км, слухав путінську шльондру Валерію і всіх тих, хто палко підтримує анексію Криму", – розповідає журналіст Олег Гапчук.

Тому працівники радіо "Вісті Верховини" вирішили записати 4 флешки справжньої української музики, вручити їх водіям, які обслуговують рейс "Верховина – Івано-Франківськ" для підняття патріотичного духу. Адже в збірку входять не тільки пісні про кохання, а й найкращі треки Революції гідності.

"Вирішили бодай таким чином вплинути на їх світогляд і підтримати наш український народ, адже коли ти їдеш додому після виснажливого робочого дня, набагато приємніше почути рідну, милозвучну, щиру українську пісню, чим російську прокурену  "хрипотцу" зі словами про "наколочки", "лагеря", "Магадан" і проститутку Дашу", – зауважує Гапчук.

До слова, перші флешки вже було вручено вчора. Водій "Франківського" автобуса подякував патріоту, і через декілька хвилин в салоні автобуса почала звучати наша українська музика. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: