fbpx

На Прикарпатті водій, який, втікаючи від поліції, скоїв смертельну ДТП, отримав 4 роки тюрми

Суспільство 13:38, 25.01, 2019

21 січня Тлумацький районний суд виніс вирок водію "ВАЗа", який у стані алкогольного сп’яніня втікав від екіпажу поліції та потрапив у ДТП. В результаті зіткнення загинув 34-річний пасажир.

Аварія сталася ввечері 11 серпня 2018 року між селами Королівка та Прибилів Тлумацького району. Водій ВАЗ 21063, будучи в стані алкогольного сп’яніння, не зупинився на вимогу поліції та намагався втекти. Під час обгону попутного автомобіля на швидкості 100 км/год. не впорався з керуванням та злетів із дороги. Внаслідок зіткнення загинув пасажир.

У суді обвинувачений визнав вину та розповів, що того дня допомагав різати свиню у сусіда. Вживав алкогольні напої, а потім знайомий попросив відвезти його сина у село Вікняни. Мати потерпілого просила, щоб він не їхав, проте він не погодився.

По дорозі його намагалися зупинити полісмени, але він вирішив втекти. На швидкості 100 км/год. не впорався з керуванням та злетів з дороги.

Цивільні позови потерпілих визнав у повному обсязі.

Свідок, працівник поліції, розповів, що 11 серпня отримали повідомлення від чоловіка, який скаржився на білий "ВАЗ". За словами чоловіка, водій ледь його не збив. У Тлумачі правоохоронці побачили машину з орієнтування. Водій знову порушував ПДР – не вмикав покажчиків повороту, і полісмени вирішили його зупинити.

Проте водій, побачивши, що полісмени увімкнули проблискові маячки, почав утікати.

Лише після блокування автомобіля на одній з вулиць Тлумача він зупинився. Однак коли до автомобіля підійшов працівник поліції, "ВАЗ" почав рух знову. Виїхавши на пішохідну доріжку, водій почав втікати у напрямку села Королівка.

Зі слів полісмена, вони переслідували втікача на відстані 50 метрів. В якийсь момент водій "ВАЗа" вирішив обігнати "Ауді" чорного кольору, не впоравшись з керуванням, зіткнувся з насипом та перекинувся.

Правоохоронці витягли з машини водія. Він був без видимих травм, а пасажир був без ознак життя.

Суд визнав чоловіка винним та призначив 4 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Також він заплатить рідним потерпілого 400 тисяч гривень моральної шкоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: