fbpx

Вперше в Україні: на Прикарпатті пройде Міжнародний фестиваль дзвонарів

Суспільство 06:36, 24.05, 2015

Майстрів церковного дзвону приймає Гошівський чоловічий монастир на Ясній горі в Долинському районі, що на Івано-Франківщині.

У Гошівському монастирі Чину Святого Василія Великого готують перший Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва "Дзвони Ясної Гори єднають усіх".
 
Фестиваль відбудеться 14 червня.
 
Гошівський карильйон, що прикрасив святе місце, складається з 52 дзвонів, на яких можна виконати церковні мелодії чи твори класичної музики. На дзвонах викарбувані імена жертводавців. Перший ювілейний дзвін було встановлено та освячено 5 серпня 2012 року з нагоди 275-ї річниці перенесення чудотворної ікони Гошівської Матері Божої до монастиря. Гошівський карильйон – це другий карильйон на теренах України та перший на заході, дзвони для якого відливали у Бельгії.
 
Ініціатор проведення фестивалю, ігумен монастиря отець Дам'ян Кастран зустрівся з керівництвом Івано-Франківської ОДА, яке долучилося до організації акції, і висловив власне бачення проведення заходу, інформує прес-служба ОДА.
 
В програмі фестивалю  науковий семінар з історії дзвонів та дзвонового мистецтва, Божественна Літургія і благословення Найсвятішими Тайнами та концерт карильонної музики за участю дзвонарів України й інших держав,  а також проведення майстер-класів.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: