fbpx

На Прикарпатті всохла ялина майже на п’яти тисячах гектарів

Суспільство 13:54, 01.08, 2017

За перше півріччя 2017 року площа всихання насаджень у лісах, підпорядкованих Державному агентству лісових ресурсів, становить 331,3 тис. га.

Найбільше всихання поширюється на сосну (майже 142 тис. га), ялину (майже 26 тис. га), дуб (майже 100 тис. га).

У зв'язку з постійно зростаючим техногенним та антропогенним навантаженням, несприятливими кліматичними умовами загальний санітарний стан лісів потребує покращення. Сприяє цьому погіршення лісопатологічної ситуації в лісах інших лісокористувачів, де лісозахисні заходи практично не проводяться, і вони є резерватами накопичення шкідників і хвороб та розповсюдження їх в лісах підприємств і установ, що належать до сфери управління Держлісагентства.

Відмічається значне зростання площ всихання ялини в Українських Карпатах (Львівська область – 16,2 тис. га, Івано-Франківська – майже 5 тис. га, Закарпатська – 1,5 тис. га,  Чернівецька – 1,4 тис. га), соснових і дубових насаджень у Кіровоградській області (дуб – 40,3 тис. га, сосна – 3,4 тис. га), Волинській (сосна – 36,8 тис. га, дуб – 2,6 тис. га), Черкаській (сосна – 10,4 тис. га, дуб – 9,4 тис. га), Житомирській (сосна – майже 13 тис. га, дуб – майже 2 тис. га), Чернігівській (сосна – 14,3 тис. га, дуб – 1,6 тис. га) та інших областях, інформує прес-служба Делржлісагентства України.

"До суттєвого ослаблення насаджень на значній території України призвели зміни кліматичних умов та аномально високі температури вегетаційного періоду останніх років, антропогенне навантаження, різке коливання ґрунтових вод та інші біотичні та абіотичні чинники", – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: