fbpx

На Прикарпатті ввели в експлуатацію три домашні сонячні електростанції

Суспільство 11:35, 02.07, 2015

У Калуші було введено в експлуатацію дві домашні сонячні електростанції потужністю по 10 кВт та одна десятикіловатна станція у місті Долина. Тепер власники цих електростанцій зможуть продавати вироблену електроенергію у загальну мережу по "зеленому" тарифу.

Перша сонячна електростанція (у Калуші) складається із полікристалічних панелей (LDK250), які підключені у два кола (22 та 18 шт.) у двох різних площинах під різними кутами.

Друга електростанція (у Калуші) загальною потужністю 10 кВт складається із дорожчих монокристалічних панелей фірми Yingli Solar по 275 Вт, підключених у два кола по 14 та 24 панелі. Через особливості даху панелі розміщуються під різними кутами. Постачання, монтаж та запуск електростанції виконано за два робочі тижні, інформує EcoTown.

Як розповів монтажник цієї системи Богдан Кузишин, який одним із перших в Україні отримав "зелений" тариф для власної електростанції, замовники намагалися встигнути підключити власні електростанції до кінця місяця, оскільки згідно з нещодавними змінами у "зеленому" законодавстві, всі домашні електростанції, які були підключені до кінця червня 2015 року, зможуть продавати електроенергію державі по 0,32 Євро за 1 кВт. А вже починаючи з липня новозбудовані сонячні електростанції зможуть продавати електроенергію по 0,22 Євро за 1 кВт. 
"Отримати "зелений" тариф в Україні вже значно простіше,  – розповідає Богдан. – Минулого року, відразу після прийняття закону про "зелені" тарифи, цей процес займав дуже багато часу, оскільки в обленерго не знали, що потрібно робити. Зараз процес підключення та запуску відбувається досить швидко без особливих проблем".
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: