fbpx

На Прикарпатті вибори в територіальних громадах контролюватимуть понад півтисячі правоохоронців

Політика 11:45, 09.12, 2016

На виборчих дільницях під час виборів в семи громадах Прикарпаття 18 грудня чергуватиме 561 працівників поліції, пожежники та представники громадських формувань.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області підполковник поліції Василь Віконський.

Він розповів, що в області утворено сім територіальних виборчих комісій та 63 виборчі дільниці. Громадський порядок у день виборів забезпечуватимуть 561 працівників поліції, військовослужбовці Нацгвардії, УДСНС та громадських формувань. Вони будуть створювати піші наряди.

Під час брифінгу координатор громадянської мережі "ОПОРА" Іван Маруняк застеріг громадян від порушень під час виборчого процесу.

За його словами, серед найбільш поширених порушень під час попередніх виборів були:

– видача виборчих бюлетенів без паспорта;

 – винесення виборчих бюлетенів з дільниць (кримінальне правопорушення);

 – видача кількох бюлетенів в одні руки, наприклад членам родини;

 – члени ДВК ставили печатки на протоколах до їх заповнення.

Під час минулих виборів було порушено два кримінальних провадження.

"Члени ДВК не повинні уточнювати інформацію в протоколах "на коліні", це загрожує ув’язненням на 5-7 років. Печатка має зберігатися у сейфі на виборчій дільниці. Четвертий раз поспіль громадянська мережа "ОПОРА" буде взаємодіяти з поліцією, щоб виявлені порушення були зафіксовані не лише у ЗМІ, а й в матеріалах поліції", – зазначив Маруняк.

Нагадаємо, 18 грудня відбудуться вибори у семи громадах Прикарпаття. Зокрема у Витвицькій ОТГ (Долинський район), Матеївецькій ОТГ, П’ядицькій ОТГ, Нижньовербізькій ОТГ (Коломийський район), Більшівцівській ОТГ (Галицький район), Космацькій ОТГ (Косівський район) і Тлумацькій ОТГ.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: