fbpx

На Прикарпатті СБУ викрила конвертаційний центр на базі фіктивних турагенцій московського керівника

Суспільство 17:28, 31.07, 2015

Співробітники Служби безпеки України викрили на Івано-Франківщині низку фіктивних туристичних агенцій, через які конвертувалися у готівку міжнародні валютні перекази.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Організатором конвертаційного центру став мешканець Донецької області, який, за наявною інформацією, на сьогодні проживає у Москві. У квітні-травні ц.р. він зареєстрував на підставних осіб три туристичних фірми, на рахунки яких надходили значні суми коштів з США, Канади та Австралії. Потім гроші перераховувалися зловмисниками на інші банківські рахунки та переводилися у готівку", – зазначили у відомстві.

Співробітники спецслужби спільно з Держфінмоніторингом арештували на рахунках фіктивних турагенцій валюту в еквіваленті мільйон гривень та заблокували переведення з-за кордону вдвічі більшої суми.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії з встановлення кінцевих отримувачів готівки, в тому числі перевіряється можливість використання цих коштів для фінансування терористів на Донбасі.

Раніше СБУ викрила та блокувала на Дніпропетровщині діяльність конвертаційного центру, через який відмивалися кошти, у тому числі й для фінансування терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

Як додатково повідомили у прес-службі СБУ, кримінальне провадження зареєстроване  Івано-Франківським МВ УМВС за фактом придбання фіктивних підприємств з метою конвертації (переведення у готівку) грошових коштів. В ході запланованих спільних заходів працівниками СБУ та МВС проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до створення та діяльності "конвертаційцного центру". На цей час правоохоронні органи проводять роботу щодо встановлення "організаторів" та їх стосунку до створення та функціонування цих протиправних схем у інших регіонах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: